Thursday, January 04, 2007

آزمايش واکسن ديابت سال آينده آغاز خواهد شد

واکسنی که ممکن است بتواند ديابت 'نوع يک' را درمان کند به زودی و برای نخستين بار روی داوطلبان امتحان خواهد شد.

"کينگز کالج لندن" و دانشگاه بريستول، 72 بيمار ديابتی را برای انجام اين آزمايش در بهار آينده استخدام کرده اند.

اين واکسن روند نابودی سلول های لوزالمعده که انسولين توليد می کنند را متوقف می کند. انسولين برای تجزيه شکر در بدن ضروری است.

اگر اين واکسن موفق باشد، دانشمندان با کمک "بنياد تحقيقات ديابت نوجوانان" در بريتانيا داوطلبان بيشتری برای امتحان کردن آن استخدام خواهند کرد.

آزمايش های انسانی

ديابت "نوع يک" پيش از رسيدن به سن 40 سالگی به انسان عارض می شود و بيماران مجبورند روزانه به خود هورمون انسولين تزريق کنند.

بدون اين تزريقات، شکر خون به طرز مهلکی بالا می رود و باعث مرگ می شود.

دانشمندان از مدت ها قبل در جستجوی راهی برای معالجه اين بيماری بوده اند.

هرچند علت دقيق ديابت نوع يک معلوم نيست، اما تصور می شود سيستم دفاعی بدن در آن نقش داشته باشد و به حمله ای نامتعارف عليه سلول های لوزالمعده دست بزند.

اين دو تيم بريتانيايی معتقدند که راهی برای جلوگيری از اين پديده، يعنی حمله سيستم دفاعی به سلول های بدن، يافته اند.

اين واکسن حاوی پروتئينی است که سيستم دفاعی بدن را تشويق می کند برای دفاع از سلول های لوزالمعده در مقابل اين حملات، يک سلول محافظت کننده توليد کند.

محققان بريتانيايی پس از دست يافتن به نتايج موفقيت آميز در موش های آزمايشگاهی، اکنون برای امتحان کردن آن روی انسان آماده می شوند.

در مرحله نخست ايمنی آن محک خواهد خورد.

پژوهشگران سپس اميدوارند که بتوانند به کمک اين واکسن ديابت را در مراحل اوليه پس از ابتلا بخشکانند و در نهايت پيش از آغاز بيماری از آن جلوگيری کنند. البته اين کار پنج تا 10 سال طول خواهد کشيد.

دکتر کالين دايان از دانشگاه بريستول و يکی از هدايت کنندگان اين رشته تحقيقات گفت: "اين واکسن برای کسانی که بيماری تازه در آنها شناسايی شده است مفيد خواهد بود و ممکن است از نابودی بيشتر سلول های سازنده انسولين جلوگيری کند."

وی افزود: "سپس، اگر ايمنی آن ثابت شد، به فکر استفاده از آن در افرادی که به شدت در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع يک هستند خواهيم افتاد."

No comments: