Monday, May 08, 2006

گوجه فرنگی عليه سرطان پروستات

گوجه فرنگی مي تواند به مقابله با سرطان پروستات کمک کند.

محققان دانشگاه های ايالتی ايلينويز و اوهايو پی برده اند که عناصر شيميايی ديگری در گوجه فرنگی وجود دارد که بر تاثير ليکوپين می افزايد.
اين در حالي است كه تاکنون تصور می شد تنها يکی از عناصر شيميايی به نام ليکوپين (lycopene) دارای خواص ضد سرطانی است.
به گزارش بي بي سي بر اساس يك مطالعه که نتايج آن در نشريه موسسه ملی سرطان آمريکا چاپ شده ، قرص های مکمل ليکوپين تاثير محدودی در مبارزه با سرطان دارند.
محقق اصلی مطالعه ، گفته است :«در گذشته معلوم نبود که آيا ليکوپين به تنهايی نقش محافظتی دارد يا خير اما مطالعه ما اکنون نشان می دهد که ليکوپين تنها يکی از عوامل دخيل در کاهش خطر سرطان پروستات است».
وی افزود:«اين مطالعه همچنين حاکيست که مصرف قرص های مکمل ليکوپين به اندازه مصرف گوجه فرنگی موثر نيست.
به اعتقاد ما مردم بايد محصولات گوجه فرنگی را مثلا در سالاد ، آب گوجه فرنگی و حتی در پيتزا مصرف کنند».
ساير مطالعات نشان داده بود که ميزان بالای ليکوپين در خون ، به کاهش خطر سرطان پروستات مرتبط است.
ليکوپين ، ماده ای که گوجه فرنگی را قرمز می کند و در از ميان بردن ذرات معروف به راديکال های آزاد که می تواند به بافت های بدن آسيب برساند ، موثر است.

No comments: